Sommerstatus: Av for en skriveblokering!

Det har været en skøn og spændende sommer, hvor jeg både har været på skriveferie med HUF og knoklet med manusplejen på anden bog i serien om Silje og Kattehjemmet. Men de dejlige sommermåneder startede hårdt, da jeg allerede i maj måned blev ramt af en skriveblokering under redigeringen af min ungdomsbog fra sidste år. Det var så grum en skriveblokering, at den satte både ungdomsbog og manuspleje på pause i flere måneder, inden jeg endelig kom videre.

Intet virkede

Det er faktisk sjældent, jeg bliver ramt af en skriveblokering. Eller i hvert fald ramt af én, som jeg ikke hurtigt får skrevet mig ud af igen. Jeg er heller aldrig blevet ramt af én, som tog pippet fuldkommen fra mig. Jeg kunne hverken få mig selv til at redigere ungdomsbogen eller komme videre med manusplejen på Silje og Kattehjemmet #2. Der havde også længe rumsteret en idé til en ugebladsnovelle, men ikke engang den kunne jeg få mig selv til at skrive.

Det gik ellers glimrende, da jeg begyndte at redigere ungdomsbogen på Hald Hovedgaard i påsken. Jeg kom ind i et godt flow, og det kørte bare derud af, da jeg kom hjem igen. På et tidspunkt fandt jeg ud af, at jeg skulle skrive et nyt kapitel ind, og det var intet problem. Jeg vidste jo præcis, hvad kapitlet skulle handle om. Så jeg satte mig godt til rette i kontorstolen, klar til at skrive.

Og så gik jeg i stå. Fuldkommen i stå.

Jeg prøvede alle de de gode metoder til at komme videre. Jeg forsøgte med hurtigskrivning, jeg lavede skriveøvelser, og jeg diskuterede kapitlet med min skrivegruppe, men der var intet, som virkede. Det hjalp heller ikke, at jeg lige i den periode skiftede afdeling på arbejdet (jeg er kontorelev og skal rundt i forskellige afdelinger gennem min elevtid), hvilket tog rigtig meget af min energi.

I juni fik jeg så manusplejen tilbage for anden gang på bog nummer to i Silje-serien, og selv dét virkede helt uoverskueligt. Det gik mig alt for meget på, at jeg sad fast i ungdomsbogen. Derfor endte manusplejen også med at få en ufrivillig pause, mens jeg prøvede at finde ud af, hvad i alverden jeg skulle op med den skriveblokering.

Skriveferie fik gang i tingene

I slutningen af juli gik turen mod Egebjerg, hvor HUF’s årlige skriveferie blev afholdt. Inden da havde jeg været betalæser på to romaner, og mens jeg gav dem feedback, begyndte motivationen at komme tilbage. Nu skulle der altså ske noget med mine egne bøger! Så allerede på skriveferiens første dag satte jeg nogle benhårde mål for alt det, jeg gerne ville nå. Først og fremmest skulle jeg blive færdig med manusplejen på Silje-bogen og få den sendt til min redaktør. Jeg ville også skrive en ugebladsnovelle, og til sidst var planen at redigere forfra på ungdomsbogen og endelig få skrevet det kapitel, der havde spændt ben for mig.

Det hjalp enormt meget at komme ud af lejligheden og hen i nogle inspirerende omgivelser sammen med andre skriveglade mennesker. Jeg var meget målrettet og sad nærmest konstant i stillerummet for at arbejde på både manuspleje, ugebladsnovelle og ungdomsbog. Da vi nåede den sidste dag, manglede jeg kun at få skrevet kapitlet i ungdomsbogen. Det tog hele dagen, men tyve minutter inden jeg skulle hjem om aftenen, satte jeg langt om længe det sidste punktum!

Mere manuspleje og korrektur

Det var fantastisk endelig at få slået skriveblokeringen i stykker! Desværre fik jeg ikke redigeret meget mere på ungdomsbogen i august. Min redaktør var nemlig lynhurtig, så jeg fik manusplejen på Silje-bogen retur for tredje gang allerede fem dage efter, jeg kom hjem fra skriveferien. Det meste af august gik derfor med at gøre den grundigt klar til udgivelse. I slutningen af måneden var vi færdige med manusplejen, og så var det tid til at læse korrektur for tredje gang i år.

Nu er sommeren forbi, og det er allerede ved at blive koldere. Ikke at denne sommer på noget tidspunkt har været rigtig varm (i hvert fald ikke hvor jeg har været). Det har været nogle skønne måneder, selvom de startede hårdt ud. Jeg er glad for, at jeg endelig er kommet videre med redigeringen af min ungdomsroman, og at vi næsten er færdige med Silje-bogen. Nu skal jeg bare blive færdig med den sidste korrektur, og så er min tredje bog klar til tryk. Bedre afslutning på sommeren kan man da ikke bede om!

Billeder fra sommeren

Midnatsskrivning på skriveferien
Jeg sad flere dage til efter midnat for at nå mine mål på skriveferien.
Novelle i Hjemmet
I midten af juli havde jeg en dyrenovelle med i Hjemmet. Ret ofte beskriver jeg kattene i dyrenovellerne ud fra mine egne katte, og man må sige, at illustratoren ramte rigtig godt denne gang!
Redigering på Oslobåden
I august var jeg på en spontan tur med Oslobåden sammen med min kæreste og en af vores venner, og jeg fik da lige udnyttet et ledigt øjeblik på at redigere videre på ungdomsbogen.
Bogreception for Trine V. Ipsen
Sommeren sluttede af med en hyggelig bogreception for Trine V. Ipsens debutroman, “Under skoven danser vi”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *