Forfatteren

Michella RasmussenJeg hedder Michella, er 27 år, besat af at skrive, colanarkoman, kattedame og underligt nok altid i dårlig cykelform. Det var den ultrakorte version.

Men hvis det ikke var nok, kommer den længere version her.

Foldede bøger af papir

Jeg har fortalt historier, før jeg overhovedet kunne skrive. Da jeg var lille, brugte jeg enorme stakke af papir på at tegne alle de historier, jeg havde i hovedet. Jeg tegnede så meget, at papirstakken ikke helt kunne følge med, og derfor måtte jeg overtegne både forside, bagside og alle ledige pletter på papiret.

Da jeg endelig lærte at skrive, foldede jeg papiret sammen til en bog, som jeg begyndte at skrive mine historier i. Dengang kendte jeg ikke forskellen på ”siger” og ”sagde”, og jeg brugte dem hip som hap alt efter, hvad der lød bedst.

HUF

Da jeg var cirka 16 år fandt jeg foreningen, Håbefulde Unge Forfattere (HUF), og det har været et kæmpe vendepunkt for mig. HUF er et fantastisk fællesskab, og det var her, jeg første gang mødte andre, som elskede at skrive lige så meget, som jeg selv gjorde. Det gik op for mig, at det rent faktisk kan lykkes at blive udgivet, og så blev det mit helt store mål. Tænk hvis mine historier rent faktisk blev til en bog, som andre kunne læse!

Jeg mødte min søde skrivegruppe gennem HUF, og uden Sofie, Katrine og Amalie, ville jeg slet ikke have udviklet mig så meget, som jeg har.

Antaget hos Tellerup

Min allerførste gennemarbejdede historie var en fantasyfortælling, og jeg havde brugt årevis på at skrive, redigere, få respons og omskrive. Det var med stolthed, at jeg sendte den til Tellerup og gav mig til at vente. Jeg ventede ikke i særlig lang tid, for ugen efter var der afslag. Av for den. I dag er jeg glad for, at den ikke blev udgivet, for det var historien slet ikke god nok til, men jeg lærte utrolig meget af at skrive den.

Næsten præcis fire år gik der, før jeg forsøgte mig hos Tellerup igen. Denne gang med en realistisk ungdomsroman. Der gik fire uger, før jeg fik en sms fra forlagets redaktør, som gerne ville snakke med mig. Alt i mig gik fuldkommen i stå. Redaktøren ringede mig op og fortalte mig den helt ubegribelige og fantastiske nyhed, at Tellerup gerne ville udgive min bog.

Alt det andet

Jeg er så heldig at have verdens sødeste kæreste, Lars, som jeg bor sammen med. Vi har selskab af to katte, Oliver og Emil, og tre marsvin, Charlie, Viola og Olivia. Jeg tror, Lars synes vi er lidt mange. Stod det til mig, havde vi nok også en undulat. Og måske et par grise på altanen.

Da vi flyttede sammen, var jeg helt vild med, at vi skulle bo i en treværelses lejlighed. Det betød, at vi ville få et kontor. Jeg skulle endelig have mig et lille forfatterkontor! Først var det meningen, at vi skulle dele kontoret, så vi havde en halvdel hver. Men på en eller anden mystisk måde, er Lars’ område skrumpet ind og fylder kun et hjørne. Gad vide hvordan det er sket? Jeg ved ikke om han har opdaget det, eller om han bare er sød og bærer over med min trang til at fylde.

Og nu ...

Min debutroman udkom den 21. juni 2016, og det var en utrolig spændende tid. Jeg er selvfølgelig i fuld gang med at skrive flere bøger, og jeg tror måske snart, det går op for mig, at jeg er faktisk blevet forfatter.