Korrekturlæsning i sne og nordlys

Jeg er netop kommet frem fra skiferie/korrekturferie, hvor vi var så heldige at se nordlys den første aften. Det havde været enormt sejt at pynte blogindlægget her med et billede af smukt, grønt nordlys, men så romantisk var det ikke helt. Vi var kun halvvejs oppe i Sverige og havde masser baggrundslys fra hyttebyen, så nordlyset var svært at få øje på. Det mindede mest af alt om en dansende tåge højt oppe i himlen. Alligevel var det utrolig specielt at se og en fantastisk start på en dejlig ferie med masser af sne, ski og korrekturlæsning.

Tid til korrekturlæsning

Korrekturlæsning i sne og nordlys 1Allerede i december fik jeg min pigebog retur til første korrekturlæsning. Jeg læste den hurtigt igennem, men det blev med mange små afbrydelser. Derfor var skiferien en herlig mulighed for at tage korrekturen frem én gang til og virkelig gå i dybden med den. For første gang prøvede jeg at læse den baglæns, og det er en metode, som jeg virkelig kan anbefale. Når man læser korrektur forfra, bliver man ofte opslugt af handlingen og læser hurtigere. Man kender jo sin historie og ved, hvad der skal stå. Ved at læse den bagfra, læste jeg automatisk langsommere og fandt ting, som jeg slet ikke opdagede under første korrekturlæsning. Jeg havde også nemmere ved at spotte ord og formuleringer, som gik igen kort tid efter hinanden.

Hver dag satte jeg mig et mål for hvor mange sider, jeg skulle læse, og det overholdt jeg benhårdt. Jeg er ret forelsket i den her del af processen. Når manuskriptet er sat op som en rigtig bog, og jeg kan nusse med de sidste ting inden bogen flyver afsted til tryk. Og når jeg så oven i købet kunne gøre det med levende lys på bordet, et tæppe om mig, ild i brændeovnen, sne udenfor vinduet og masser af hyttehygge, blev det ikke bedre.

Ski i flyvende fart (Ja, jeg er stadig fan af Bamses Julerejse)!

Det er efterhånden 8-10 år siden, jeg sidst stod på ski. Jeg var meget spændt, da jeg skulle ud på pisten igen, for jeg har altid været lidt af en bangebuks. Det tog en del år, før jeg blev god til at stå på ski, og jeg var ret sikker på, at det var glemt efter alle de år. Men niks! Det var åbenbart ligesom at køre på cykel, for det gik overraskende godt lige fra starten. Jeg er stadig ikke supergod, men det er da nogenlunde elegant på de blå og grønne pister.

Flere gange stod jeg på ski for mig selv, og det gav mine tanker rig mulighed for at kredse om mine skriveprojekter. Jeg savner allerede den ro, der var om morgenen. Når solen skinnede, og det eneste jeg kunne høre, var lyden af mine ski mod sneen. Det gav plads til alverdens rare tanker og gode idéer!

Nu hvor jeg er hjemme igen, skal der endnu mere fart på! Jeg skal i fuld gang med at redigere min næste ungdomsroman, idéudvikle tredje bog i pigeserien og læse korrektur på første bind endnu engang, når min redaktør har fået set de første rettelser igennem. Der er masser at tage fat på! Hvem der kunne bo i sådan en hytte hele vinterhalvåret og bare stå på ski og skrive …

Korrekturlæsning i sne og nordlys 2
Det var hyggeligt at korrekturlæse med udsyn til brændeovnen.
En af dagene med masser af solskin!
Jeg kan godt blive lidt fjollet, når nogen tager billeder af mig …

Kommentarer til "Korrekturlæsning i sne og nordlys"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *