Bag om bogen: Silje og Kattehjemmet

I dag er det ét år siden, at første bind af Silje og Kattehjemmet udkom! Siden hen er også andet bind kommet til, og jeg arbejder på livet løs med at skrive bind tre. Idéen til både Den nye kat og Dyrskuet fik jeg helt tilbage i 2014, så bøgerne var et stykke undervejs inden de endelig fandt vej ud i verden. Og det hele startede med opdateringer af en kattefødsel på Facebook.

Live fødsel på Facebook

Idéen til et kattehjem opstod en lørdag tilbage i marts 2014. Jeg havde længe fulgt Tullebo Kattehjem på Facebook, og den dag begyndte en af kattene at føde. Heidi, som ejer Tullebo Kattehjem, lagde flittigt opdateringer og billeder op i løbet af dagen. Jeg var flere gange inde for at se på billederne og tjekke om der var sket noget nyt, og jeg gættede med på hvor mange killinger, der mon ville komme i alt. Sidst på dagen kom der også en video op af de nyfødte killinger.

Undervejs i fødselsopdateringerne kom jeg til at tænke på, hvor meget jeg som barn ville have elsket at have et familiemedlem, som ejede et kattehjem. Og så kom idéen til at skrive en bog om nogle piger, som skulle passe et kattehjem. Jeg slugte selv hestebøgerne råt, da jeg var 11 år, og jeg tænkte, det kunne være sjovt at skrive en serie, som mindede om hestebøgerne, men i stedet havde katte og især kattehjemmet i fokus. Det skulle være nogle hyggelige bøger med sjove og lærerige detaljer om katte - og ikke mindst masser af dyr!

Fun fact

Skitse af Kamma fra Silje og Kattehjemmet.I første og andet bind af Silje og Kattehjemmet handler historien meget om katten, Kamma. Kamma har faktisk fået sit navn og udseende efter den kat, som fødte den lørdag. Killingerne er også alle sammen beskrevet efter den rigtige Kammas killinger.

Hvis du vil se dem, er der stadig billeder af dem på Tullebo Kattehjems facebookside.

Læg i øvrigt mærke til hvor meget kattene på omslaget ligner de virkelige katte. Tellerups grafiker, Danielle Finster, har været enormt dygtig til at tegne dem!

Fra idé til første udkast på fem måneder

Jeg brugte den næste måned på at udvikle idéen til første bind, og i midten af april gik jeg i gang med at skrive den. I slutningen af juli var jeg på skriveferie med HUF, og det rykkede virkelig på historien. Vi holdt nogle små skrivespurter, hvor det handlede om at skrive tusind ord på en time. Så gik det pludselig stærkt med historien, og da jeg satte sidste punktum i midten af august, var der kun gået fem måneder fra første idé til et færdigt udkast.

Resten af året brugte jeg på at redigere historien og have den til manuskriptlæsning. Først på Skriveværkstedet hos Charlotte Lerche og senere hen også hos Jannie Solaas, som også har læst Stalker. Historien har ændret sig meget igennem processen. Til at starte med havde Silje eksempelvis en storesøster, som fyldte lidt for meget. Der har også været mange flere katte med, men det blev lidt for svært at holde styr på dem alle. Bogen har altså været mange redigeringer igennem, og det har været både hårdt og sjovt at forme den.

Silje og Kattehjemmet på vej ud i verden!

Stalker blev antaget hos Tellerup i marts 2015, og da jeg var på mit første, nervepirrende besøg hos forlaget, spurgte jeg om de ville være interesserede i at se Silje og Kattehjemmet. Det ville de heldigvis gerne, og jeg sendte den allerede til min redaktør i løbet af sommeren 2015. Der lå den i syv måneder, mens vi arbejdede på at gøre Stalker klar til udgivelse. Da Stalker endelig blev sendt til tryk, gik der ikke engang en måned, før jeg fik kontrakten på Den nye kat. Endelig skulle Silje og Kattehjemmet ud i den store verden!

Året 2016 blev et meget spændende år. Stalker blev udgivet, og samtidig med at vi arbejdede på at gøre Den nye kat klar til udgivelse, skrev jeg løs på Dyrskuet. Jeg var så heldig at få Camilla Wandahl som betalæser på den, og hun gav mig nogle enormt gode kommentarer.

Nu er begge bøger ude i verden, og det er gået rigtig godt! Den 31. december 2017 stod der i alt 336 eksemplarer af Den nye kat på de danske biblioteker, og jeg har også fået nogle pæne ord med på vejen af både lektører, bogbloggere og brugerepå Mofibo.

I skrivende stund knokler løs jeg på tredje bind, og jeg håber på at sende det færdige manuskript ind til min redaktør i løbet af efteråret. Så forhåbentligt bliver serien snart udvidet med endnu et bind!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *