Rævetræf på Langeland

For tredje år i træk blev der afholdt Rævetræf, hvor flere af Tellerups forfattere mødtes i et sommerhus for at skrive. I år gik turen til Langeland i Kristi Himmelfartsdagene, og vi var otte forfattere af sted. Ligesom sidste gang blev det nogle dejlige dage med rigtig god stemning, og jeg kom langt om længe i mål med første korrektur på Jeg ser dig.

Årets Rævetræf startede med et brag!

Vi ankom på Langeland torsdag eftermiddag i høj sol og masser af varme. Der var blevet varslet skybrud i løbet af eftermiddagen, men det så vi slet ikke skyggen af. Før om aftenen. Lige pludselig blæste det op, og så gik der ikke længe, før der var fuld gang i regn og torden. Man må sige at årets Rævetræf startede med et brag!

De næste dage fik vi heldigvis noget bedre vejr, så der også var plads til at sidde udenfor i solen og skrive – og spise frokost.

Kreativ stemning

Det har været nogle rigtig hyggelige dage, hvor der var plads til at lave lige dét, man ville. Nogen gik lange inspirationsture, mens andre sad fordybet i deres skriveprojekt. Der var en skøn kreativ og produktiv stemning. Normalt har jeg ellers svært ved at skrive som det første om morgenen på dage, hvor jeg ikke skal nå noget, men her havde jeg lyst til at hive computeren frem som det første hver dag.

Mit mål for Rævetræffet var at blive færdig med første korrektur på Jeg ser dig, så den knoklede jeg med alle dagene.

Lørdag tog jeg mig tid til at gå en tur til stranden og tænke over idéer til min næste ungdomsbog. Jeg glæder mig meget til at komme i gang med den, og det regner jeg med at gøre så snart Jeg ser dig er sendt til tryk. Der var skønt på stranden, og jeg kunne ikke dy mig for lige at dyppe tæerne. Årets første soppetur!

Søndag formiddag blev jeg endelig færdig med korreturen og kunne langt om længe sende den til min redaktør. Jeg havde også været oppe fra kl. 6:30 for at nå det. Da korrekturen var sendt, arbejdede jeg videre med bagsideteksten og fik skrevet et nyt udkast. Den er langt fra færdig, men nu føler jeg i det mindste jeg har sporet mig ind på det udtryk, jeg gerne vil have frem i den.

God mad og masser af latter

Man kan virkelig ikke sige, at vi gik sultne i seng på Langeland! Så var det i hvert fald ens egen skyld, for mad og søde sager var der nok af. Den første morgen blev der lavet pandekager, og der var faktisk så mange, at vi kunne få pandekager hver morgen. Om aftenen sørgede madholdene for lækker mad, og der var altid mere end rigeligt. Louise Haiberg havde som sædvanlig også forsynet os med masser af kage, og hun stod også for en lækker dessert fredag aften.

Mellem måltiderne var der ofte stille, fordi alle var optaget af hver deres projekt, men når vi spiste, var der i den grad gang i snakken, og vi fik både udvekslet erfaringer, sjove anekdoter og sære madvaner. Det, jeg virkelig elsker ved Rævetræffet, er, at vi får lært hinanden at kende på en helt anden måde end på bogmesserne, hvor der er lidt mere travlt, og selvom de fleste af os kun ser hinanden få gange om året, så kan det aldrig mærkes, når vi mødes. Der tager vi med det samme fat, hvor vi slap sidst.

Ny tradition

Rævetræffet er ved at blive til en fast tradition, og jeg glæder mig også allerede til næste år. Vi var af sted første gang i august 2015, hvor vi lejede et sommerhus på Bågø. Her var jeg godt i gang med at skrive på første udkast af ’Jeg ser dig’. Sidste år var vi på Djursland, hvor jeg sad fast i at redigere selv samme bog. På næste års rævetræf må jeg til gengæld finde en anden bog at arbejde på, for Jeg ser dig udkommer til oktober i år, og jeg kan næsten ikke vente med at sende den ud i verden!

Billeder fra årets Rævetræf

Kommentarer til "Rævetræf på Langeland"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *