Fantastisk forfatterophold med et twist af øv!

I ugen efter påskeferien var jeg på et semi-spontant ophold på Hald Hovedgård. Jeg havde hørt rigtig meget positivt om Hald og glædede mig til selv at komme af sted en dag. Man kan kun søge om ophold, hvis man har udgivet en bog (eller har én lige på trapperne som i mit tilfælde), og det gjorde det ekstra specielt! Jeg følte mig i hvert fald virkelig som en forfatter, da jeg gik ud af døren og begav mig mod det jyske. Jeg var lidt nervøs for om jeg ville blive skuffet over Hald, fordi jeg havde alle de her forventninger, men det gjorde jeg absolut ikke!

Den forsvundne gang

Hald6En veninde fra min skrivegruppe var også på Hald i den uge, og dét var jeg godt nok glad for. Efter en meget lang bustur fra Valby til Viborg, og bagefter med bybus fra Viborg ud til Hald Hovedgård, var jeg en anelse omtåget. Min veninde var så sød at hente mig ved bussen, og hvis ikke det havde været for hende, ville jeg ikke engang have vidst, hvor jeg skulle gå ind. Hoveddøren må man nemlig ikke bruge. Kontoret var lukket for dagen, og de andre forfattere var fordybet i deres arbejde på værelserne.

Vi havde dog problemer med at finde den gang, hvor mit værelse lå, og vi ledte nærmest hele herregården igennem, inden vi fandt ud af, at det faktisk var den første dør, vi havde fat i – man skulle bare skubbe hårdt til den.

Det bedste ved Hald er uden tvivl de smukke omgivelser – inde såvel som ude. De første dage gik med at udforske herregården og den herlige natur omkring den. Der skulle også handles ind, og det var alligevel lidt af et projekt, når busserne ikke gik så ofte. Mit værelse var skønt, og der var alt, jeg skulle bruge. En seng, et skrivebord og en håndvask. Jeg fik pakket alt ud, sat cola og slik frem som skrivebenzin, og så var jeg godt klar til at gå løs på tasterne og arbejde videre på anden bog i min kommende pigeserie.

Dagene gik alt, alt for stærkt! Der var så mange søde mennesker, og vi havde flere fællesmiddage med masser af sladder og italiensk mad. Sidst på ugen holdt vi oplæsning, og det var sjovt at høre hvor forskellige, vi var.

Øv, øv og atter øv!

Jeg elsker cola! Det er så hyggeligt at have et glas stående, når man skriver (også når man ikke skriver), men det blev desværre en meget dyr omgang. En af de sidste dage fik jeg nemlig væltet glasset lige ned over min computers tastatur. Ikke ved siden af, men direkte ud over tastaturet. Jeg prøvede at redde den ved at vende bunden i vejret på den og lade den tørre ved radiatoren, men senere på aftenen kunne jeg ikke dy mig for at trykke på tænd-knappen. Det må man så slet ikke, fandt jeg senere ud af! Og desværre var det som frygtet. Computeren var død.

Da jeg var ret vild efter at finde ud af om den kunne repareres, tog jeg en dag tidligere hjem end forventet. Desværre var computeren helt uden for reparativ rækkevidde. Øv, altså! Hvad kan man lære af det? Hold altid væske på god afstand af elektronik! Man skulle tro det var ret basal viden, ikke?

Men på trods af den uheldige afslutning, var det en dejlig uge med søde mennesker, hyggelige snakke, lange gåture, smuk natur og masser af skrivning. Jeg glæder mig allerede til at komme af sted næste gang. Og måske får colaen lov at blive hjemme? Nah, det gør den nok ikke. Men den får nok lov at holde sig på en solid sikkerhedsafstand!

Hald Hovedgård
Hald Hovedgård er virkelig en fantastisk bygning i smukke omgivelser!
Hald3
Mit værelse på Hald. Det var vist et af de mindste værelser, så jeg fik faktisk to. Det ene var dog mere end rigeligt!
Hald4
Jeg gik også mange ture, mens jeg var der. Blandt andet gik jeg ned til ruinen.
Hald7
Naturen er utrolig inspirerende! Jeg håber på at komme igen til sommer, hvor alt er sprunget ud.

 

Hald5
Jeg havde helt fantastisk selskab, og vi hyggede med både fællesmiddage og oplæsning.

Kommentarer til "Fantastisk forfatterophold med et twist af øv!"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *