Forfatterstatus 2017

Så lakker 2017 mod enden, og det har været et skønt år. Jeg har udvidet min bogflok med hele to bøger, været på flere skønne skriveophold, fået to noveller udgivet og arbejdet grundigt på min ungdomsbog. Det har været et lidt anderledes år, fordi jeg for første gang har arbejdet på fuldtid hele året. Det har gjort det sværere at nå det alt det, jeg gerne ville, men det fandt jeg heldigvis en løsning på i min novemberudfordring.

Bøger

Årets højdepunkt(er) har helt klaret været udgivelsen af de to første bind i min pigeserie, Silje og Kattehjemmet. Den første udkom i maj og den sidste på BogForum i november. De er simpelthen blevet så flotte, og de har begge fået en rigtig fin modtagelse af både lektører og anmeldere. Den sidste lektørudtalelse fik jeg her i december, og der var jeg virkelig begyndt at blive nervøs. Udtalelsen var heldigvis utrolig fin, og mange biblioteker har allerede nu bestilt den hjem.

I starten af året gav min redaktør mig også den skønne nyhed, at alle 1.300 bøger af Stalkers første oplag var ved at være væk, og at den skulle til genoptryk! Marts måned gik derfor med at læse korrektur og rette forskellige småting, så Stalker var tiptop klar til at ryge i trykken igen. Det er en vild følelse, at der blev solgt så mange bøger på kun et halvt års tid!

Ellers har jeg gennem det meste af året arbejdet med at få redigeret den ungdomsbog, som jeg skrev på en måned i 2016. På trods af at jeg godt kunne lide det oprindelige manuskript, er bogen faktisk skrevet helt om. Der er næsten intet af den gamle version tilbage, og det er nok også derfor, at redigeringsprocessen har taget så lang tid. Men i starten af december kunne jeg endelig sende et gennemarbejdet udkast til mine to betalæsere. De har allerede sendt mig respons, og heldigvis er de begge begejstrede for historien!

Noveller

Som noget helt nyt udkom jeg med novellen, Fanget i et minde, i HUF’s novellesamling, Glimt af tiden der var os. Novellesamlingen udkom 1. april i år. Jeg har aldrig deltaget i novellesamlinger før, så det var en sjov og anderledes oplevelse at være med.

Det er også blevet til en novelle i Hjemmet, og i efteråret fik jeg solgt endnu én, som snart kommer med i bladet.

Skriveophold

Jeg var på flere forskellige skriveophold i løbet af året. Det første var et ophold på Hald Hovedgård i påsken, hvor jeg tog fat på at redigere min ungdomsbog. Det er altid skønt at komme tilbage til Hald Hovedgård. Jeg elsker at fordybe mig i min skrivning og gå ture i den smukke natur. Jeg fik også lov at se isfuglen igen!

Andet skriveophold var Rævetræf med Tellerups forfattere på Djurs i maj måned, hvor vi havde lejet et sommerhus sammen. Der blev både hyggesnakket, spist god mad, spillet spil og ikke mindst skrevet.

I sommerferien var jeg på HUF’s skriveferie, som blev en virkelig produktiv uge for mig. Jeg fik både arbejdet med manuspleje til anden bog i Silje-serien, redigeret mere på min ungdomsbog og skrevet novellen til Hjemmet.

Andre ting

I år fik jeg for første gang både royaltyafregning fra Tellerup og biblioteksafgift, og især sidstnævnte gik jeg og bed negle over. Jeg var nervøs for om jeg overhovedet ville komme over spærregrænsen. Heldigvis lå jeg langt over! Jeg søgte også om et legat hos Statens Kunstfond, men her fik jeg afslag. Det var præcis som forventet, og afslaget faldt heldigvis oven i udbetalingen af biblioteksafgiften, så mine tanker var et helt andet sted.

BogForum var som altid en skøn weekend, hvor jeg fik mødt og talt med en masse læsere, bogbloggere, forfattere og forfatterspirer. Min signering gik også meget bedre end forventet. Der kom både børn, unge, voksne og bedsteforældre forbi, og jeg fik faktisk solgt en del bøger, mens jeg stod der. Ellers fik jeg i løbet af weekenden set masser af gode oplæg, interviews og så fik jeg snakket så meget, at jeg lørdag tog hjem med ondt i halsen.

I november gav jeg mig selv en anderledes udfordring, da jeg ikke deltog i NaNoWriMo, som jeg plejer. Jeg skulle hver dag stå en time tidligere op og med det samme sætte mig ind for at skrive (eller redigere, som november jo mest handlede om). Formålet var at få mere dedikeret skrivetid ind i hverdagen, og det fungerede faktisk rigtig godt . Jeg var god til at komme ud af sengen hver morgen, og jeg elskede at cykle på arbejde og allerede være kommet videre med min bog den dag. Målet for 2018 er at stå endnu tidligere op, så jeg får mere koncentreret skrivetid i de dejlige, stille morgentimer.

Forfatterstatus 2017 helt kort:

  • To bøger udgivet
  • Ét manuskript (ungdomsbog) gennemarbejdet
  • En novelle købt af Hjemmet
  • Én novelle udgivet i novellesamling for første gang
  • Rævetræf med Tellerups forfattere
  • Skriveophold på Hald Hovedgård
  • Skriveferie med HUF
  • Feedback på min ungdomsbog fra mine skønne betalæsere

Glimt fra 2017

Tryk på billedet for at se det i fuld størrelse.

Rigtig godt nytår til alle!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *